18 Mart Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü 18/03/2019

18 Mart Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü

18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümünde vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Çanakkale savaşı metrekareye 6000 bin mermi düşen ve dünya üzerinde TÜRKİYE dışında hiç bir ülkenin karşı koyamayacağı çok büyük bir yıkım ve kıyım olmuştur, bu yüce ulusun evlatları, atalarımız, dedelerimiz bizler için, bizim ve çocuklarımızın bu ülke üzerinde bağımsız bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için hiç düşünmeden daha 15 yaşındayken kendi kilolarıyla yarışan silahlarıyla cephelerde vatanımıza işgalci ayağı basmasın diye canlarını feda etmişlerdir.

Savaşta hayatını kaybeden Anzak askerlerine ve annelerine hitaben söylenen “Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra bizim de evlatlarımız olmuşlardır" cümlesi Türk milletinin ne kadar yüce bir millet olduğunu tekrar tüm dünyaya göstermiştir.

Kaynarca Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı
Kadir Yazgan