Kaynarca esnaf sanatkarlar odası

Kasım

KANSER TARAMASI

Detaylar

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğünün öncülüğünde Kaynarca Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçede kanserle ilgili bir dizi eğitim ve tarama programı gerçekleştirildi. Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda düzenlenen kanser bilgilendirme eğitimiyle başlayan program, 5 gün süren kanser tarama çalışmasıyla devam etti. Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Buket Küçük Ataman, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Yaprak Demir ve Kaynarca Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Tuba Yıldız’ın koordinatörlüğünü üstlendiği kanser eğitim ve tarama programına Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Yazgan ve ekibi de destek sağladı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan yaptığı açıklamada, “Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Tarama ekibinin altı gün süreyle soluksuz devam eden çalışmaları kapsamında düzenlenen eğitim ve tarama faaliyetlerine 135 kişi katıldı. Devam eden günlerde prostat kanseri taraması amacıyla 54 kişiye PSA testi ve kolon kanseri taraması amacıyla da 82 kişiye gaitada gizli kan testi uygulandı” dedi.
etkinlik